Wieger Arnoldus van der Kolk

Wieger trouwde op 10 oktober 1945 met Mieke Andringa.
De bruidsmeisjes waren Giny Jongma en Gina Andringa.

Wieger en Mieke kregen 4 kinderen :
Bart, Rien, Luc en Giny.

 

Wieger was banketbakker van beroep . Eerst werkte hij bij Banket Groenewoudt (met dt) in de St. Jacobstraat 22 in Leeuwarden . Vanaf 194x trad hij in dienst bij V&D t.b.v. de lunchroom en verkoop in de kelder .
Tijdens WO2 kreeg hij vrijstelling voor de Arbeitseinsatz / dwangarbeid vanwege zijn werk in de voedsel-industrie ondanks dat hij geen gewone broodbakker maar “banket” bakker  was. Wereldberoemd in de familie was zijn heerlijke Friese Oranjekoek.

Mieke was opgeleid tot coupeuse / naaister. Tot haar huwelijk werkte zijn in de zuivelwinkel aan de Weaze / Uniabuurt. In haar huwelijk maakte zij veel kleding voor haar kinderen en ook voor anderen.

 

Wieger en Mieke begonnen na hun huwelijk in 1945 aan de Huizummerlaan 73. In 1953 verhuisden ze naar de Spechtstraat 20 .

 

 

 

Na zijn pensionering maakten Wieger en Mieke enkele mooie vakantie reizen naar Zuid Europa. Deze keer met heeroom Abe Andringa.

 

Op 13 januari 1959 overleed ons zusje Annemieke bij haar geboorte.  Zij werd  anoniem op het RK Kerkhof in Leeuwarden begraven. Pas later werd een monument voor ongedoopte kinderen gemaakt.